Powered By Blogger

duminică, 14 august 2016

MUNŢII BUCEGI - VÂRFUL OMU - 13-14 august 2016

DATA:  13-14 august 2016
ZONA:  Munţii Bucegi / Vârful Omu
ORGANIZARE: Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, Asociația Chindia Jurasic Park
PARTICIPARE: (7 persoane)
Marius Prundaru, Mugurel Mocanu, Anca Iordănescu, Ionuţ Dumitru (AEFC), Ileana Bocanciu, Nicolae Posta, Ionel Glodeanu (ACJP)
DESCRIERE:
-      Sâmbătă: Plecare din Fieni, la ora 8:00. Am lăsat maşinile la Piatra Arsă şi am pornit la drum pe o vreme incertă, când cu soare, când cu ploaie uşoară. Am urmat traseul: Piatra Arsă - Babele - Vârful Omu. Am montat corturile pe Creasta Morarului, puţin mai jos de Vârful Capul Morarului. Pe la ora 15:00 am plecat pe creastă (mai puţin Anca, rămasă de pază la corturi) spre Colţii Morarului. Mugurel şi Nicu s-au întors după o vreme, restul am mers până la Acul Roşu, pe care l-am şi urcat cu toţii. La întoarcere, am parcurs şi Acul de Sus... de sus. Am revenit la corturi în jurul orei 20:00. Seara, am stat puţin de poveşti la staţia meteo, cu prieteni vechi. Am primit pături suplimentare pentru că se anunţa o noapte rece. A bătut vântul foarte tare, odihna fiindu-ne adesea perturbată.
-      Duminică: Cu toate că ne-am trezit (cine a dormit...) foarte devreme, am mai rămas în corturi până când soarele şi-a făcut bine apariţia, pentru a topi chicura de pe cort şi din jur. După strângerea bagajelor şi micul dejun, am pornit din nou la drum: Anca, Mugurel şi Nicu înapoi spre Piatra Arsă, în timp ce Ionuţ, Ionel, Marius şi Ileana spre Vârful Scara. De pe vârful Scara întoarcerea s-a făcut cu abatere pe la Vârful Gaura, după care coborârea directă şi abruptă în Valea Gaura ne-a pus la încercare curajul şi răbdarea. Din Valea  Gaura am urcat pe vechea potecă ciobănească până în Culmea Doamnele, pe care am urmat-o până pe Vărful Doamnele, cu întoarcere la Vârful Omu, după bagaje. La ora 16:00 plecam din şaua Văii Cerbului şi trecând pe la Babele am sosit înapoi la maşini în jurul orei 18:00.
OBSERVAŢII:
-      Vreme foarte rece sâmbătă noapte, cu temperaturi negative. Cer acoperit.
-      Primire şi comportare foarte urâtă din partea personalului Cabanei Vârful Omu, pentru că eram intraţi "doar pentru un ceai", după o noapte rece la cort. Aproape am fost daţi afară cu mătura, "pentru că trebuie să facem curăţenie" (asta duminică dimineaţă la ora 10:00...).

-      Lume extrem de multă în Munţii Bucegi duminică (mii de oameni), atât la Vârful Omu cât mai ales la Babele (veniţi cu telecabina) sau la Piatra Arsă (veniţi cu maşinile). Ar putea fi de bine, dacă aceşti oameni ar fi puţin mai prudenţi şi mai echipaţi şi dacă în urmă nu ar rămâne atâta gunoi. În cele două zile, pe toate traseele străbătute, nu am întâlnit niciun reprezentatnt al poliţiei, Jandarmeriei Montane, Salvamontului sau Parcului Natural Bucegi.

Întocmit: Ileana Bocanciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu